Warning: array_key_exists(): The first argument should be either a string or an integer in /var/www/html/wp-content/plugins/events-manager/events-manager.php on line 420

Peticion

Peticion: Bëjë 22 Korrikun Ditën Evropiane për viktimat e krimit të urrejtjes!

 

Fushata dhe aktivistë të Lëvizjes kunder Gjuhes se urrejtjes, fushata e te rinjve e iniciuar dhe koordinuar nga Këshilli i Evropës, fton institucionet evropiane dhe shtetet anëtare të Këshillit të Evropës për të krijuar Ditën Evropiane për viktimat e krimit të urrejtjes më 22 korrik. Kjo është për të kujtuar viktimat e krimit të urrejtjes dhe të atyre që kanë rënë viktimë e sulmeve të tilla. Është gjithashtu për të treguar solidaritet me ata në shënjestër, per të rritur ndërgjegjësimin dhe edukimin e publikut të gjerë në lidhje me krimin e urrejtjes dhe pasojat e tij për shoqërinë. Ne ftojmë ne nje aksion të përqendruar dhe mobilizues të gjithë aktorët kryesorë për të luftuar dhe për të parandaluar atë.

Make 22 July the European Day for Victims of Hate Crime

[signature]

6,346 signatures

Share this with your friends:

Share

Të nderuar anëtarë të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe të Parlamentit Europian,

Ne ju kërkojmë për të krijuar 22 korrikun si Ditën Europiane të Viktimave të Krimit të urrejtjes. 22 korrik është dita e sulmeve dhe masakrën e Utoya-s që mori një total prej 77 jetësh. Sulmet ishin të motivuara nga ideologjia ekstreme e djathtë dhe urrejtjes racore, dhunuesit kanë rrëfyer se I kanë parë të gjitha viktimat si tradhtarë për mbështetjen e emigracionit dhe multi-kulturalizmit. Sulmet më 22 korrik kanë qënë një sulm mbi kulturën e të drejtave të njeriut mbi të cilat Europa eshte ndertuar.

Krimet e motivuara nga urrejtja dhe paragjykimi ndodhin në çdo vend të Europës. Një raport i Agjencisë së të Drejtave Themelore të Bashkimit Evropian, tregon se grupet minoritare janë ende shenjestrat më të pambrojtura, në mesin e më në shënjestruarve jene Romet ,LGBT dhe komunitetet e emigrante. Një studim në mesin e viktimave të krimit të urrejtjes tregon se shumë nga krimet e urrejtjes nuk raportohen, si forca policore është parë si i paaftë për të vepruar, për shkak të frikës nga autorët, ose për shkak se këto krime duket të përshtatshme me normat e komunitetit të caktuar . Gjuha e urrejtjes ofron kontekst për krim të urrejtjes për të shpërfytyruar shenjestrat e saj dhe ofron justifikim për abuzim fizik, dhunë dhe krime monstruoze, të tilla si gjenocid e spastrim etnik.

Shtetet janë përgjegjëse për të hetuar dhe demaskuar motivimin pas krimeve të urrejtjes në bazë të nenit 14 të Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut ashtu si ajo ndikon në të gjithë shoqërinë.

Viktimat e krimit të urrejtjes nuk janë vetëm statistika, por njerëz te cilëve dinjiteti dhe të drejtat e njeriut u janë shkelur. Përkujtim publik i viktimave është shprehje e drejtësisë dhe solidaritetit dhe është parë si mjet për të rritur ndërgjegjësimin dhe të edukojnë publikun e gjerë.

Ne llogarisim mbështetjen tuaj si parlamentarë për të njohur 22 Korrikun si Ditën Evropiane dhe për të marrë masa për të ulur krimin e urrejtjes.

_________________________

No Hate Speech Movement

www.nohatespeechmovement.org

Latest Signatures
6,346Tore KnudsenJul 22, 2021
6,345Christopher Falzon Jul 14, 2021
6,344Lance BestMar 19, 2021
6,343maria consuelo fabraFeb 14, 2021
6,342Siri Margrete Vigeland Øyhovden-NordbyJun 03, 2020
6,341Ren HardinFeb 04, 2019
6,340Gunilla JørnholtDec 17, 2018
6,339Janos BauerDec 05, 2018
6,338Judit IvánNov 29, 2018
6,337Teresa WrightSep 15, 2018
6,336Anne Linn GiskeødegårdAug 06, 2018
6,335benedetto mezzatestaJul 16, 2018
6,334Mar GonzalezJul 11, 2018
6,333Harshu MishraJul 06, 2018
6,332test testJun 27, 2018
6,331Vasiliki KarvouniJun 21, 2018
6,330Katia KretsiJun 21, 2018
6,329Grigoris NikolaouJun 21, 2018
6,328Aggelos GrammatikosJun 21, 2018
6,327Maria LimberiJun 21, 2018
6,326Vasiliki ThomopoulouJun 21, 2018
6,325virag kovatsApr 22, 2018
6,324song chenMar 21, 2018
6,323Javidan KarimliMar 09, 2018
6,322Fanni OrbánMar 03, 2018
6,321Sara CanametiJan 13, 2018
6,320Bruno PrudêncioJan 12, 2018
6,319Lia MateiJan 06, 2018
6,318Balazs KissDec 12, 2017
6,317Madeleine WeeksDec 10, 2017
6,316Luka KristićDec 07, 2017
6,315Tibor AntalDec 05, 2017
6,314Patrycja NyczajDec 05, 2017
6,313Katarzyna MadejDec 05, 2017
6,312Mukengerwa BahatiDec 04, 2017
6,311Manjola PerjaDec 01, 2017
6,310mohammed edriouechNov 22, 2017
6,309Dominga CiavarellaNov 16, 2017
6,308Ester ShahiniNov 13, 2017
6,307Christina SargsyantsNov 10, 2017
6,306Anna Laura FuscoNov 09, 2017
6,305Daniel VokálNov 08, 2017
6,304Sunkung DansoNov 02, 2017
6,303Anastasia JohanssonOct 29, 2017
6,302Benjamin AdjeiOct 19, 2017
6,301Hyelda CharlesOct 19, 2017
6,300atitienii laviniaOct 18, 2017
6,299Mohammed Yerima BallaOct 17, 2017
6,298Emmanuel EkanemOct 15, 2017
6,297ezgi aydinOct 14, 2017