Warning: array_key_exists(): The first argument should be either a string or an integer in /home/lat/webapps/nohate_blog/wp-content/plugins/events-manager/events-manager.php on line 420

Peticion

Peticion: Bëjë 22 Korrikun Ditën Evropiane për viktimat e krimit të urrejtjes!

 

Fushata dhe aktivistë të Lëvizjes kunder Gjuhes se urrejtjes, fushata e te rinjve e iniciuar dhe koordinuar nga Këshilli i Evropës, fton institucionet evropiane dhe shtetet anëtare të Këshillit të Evropës për të krijuar Ditën Evropiane për viktimat e krimit të urrejtjes më 22 korrik. Kjo është për të kujtuar viktimat e krimit të urrejtjes dhe të atyre që kanë rënë viktimë e sulmeve të tilla. Është gjithashtu për të treguar solidaritet me ata në shënjestër, per të rritur ndërgjegjësimin dhe edukimin e publikut të gjerë në lidhje me krimin e urrejtjes dhe pasojat e tij për shoqërinë. Ne ftojmë ne nje aksion të përqendruar dhe mobilizues të gjithë aktorët kryesorë për të luftuar dhe për të parandaluar atë.

Make 22 July the European Day for Victims of Hate Crime

[signature]

6,270 signatures

Share this with your friends:

Share

Të nderuar anëtarë të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe të Parlamentit Europian,

Ne ju kërkojmë për të krijuar 22 korrikun si Ditën Europiane të Viktimave të Krimit të urrejtjes. 22 korrik është dita e sulmeve dhe masakrën e Utoya-s që mori një total prej 77 jetësh. Sulmet ishin të motivuara nga ideologjia ekstreme e djathtë dhe urrejtjes racore, dhunuesit kanë rrëfyer se I kanë parë të gjitha viktimat si tradhtarë për mbështetjen e emigracionit dhe multi-kulturalizmit. Sulmet më 22 korrik kanë qënë një sulm mbi kulturën e të drejtave të njeriut mbi të cilat Europa eshte ndertuar.

Krimet e motivuara nga urrejtja dhe paragjykimi ndodhin në çdo vend të Europës. Një raport i Agjencisë së të Drejtave Themelore të Bashkimit Evropian, tregon se grupet minoritare janë ende shenjestrat më të pambrojtura, në mesin e më në shënjestruarve jene Romet ,LGBT dhe komunitetet e emigrante. Një studim në mesin e viktimave të krimit të urrejtjes tregon se shumë nga krimet e urrejtjes nuk raportohen, si forca policore është parë si i paaftë për të vepruar, për shkak të frikës nga autorët, ose për shkak se këto krime duket të përshtatshme me normat e komunitetit të caktuar . Gjuha e urrejtjes ofron kontekst për krim të urrejtjes për të shpërfytyruar shenjestrat e saj dhe ofron justifikim për abuzim fizik, dhunë dhe krime monstruoze, të tilla si gjenocid e spastrim etnik.

Shtetet janë përgjegjëse për të hetuar dhe demaskuar motivimin pas krimeve të urrejtjes në bazë të nenit 14 të Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut ashtu si ajo ndikon në të gjithë shoqërinë.

Viktimat e krimit të urrejtjes nuk janë vetëm statistika, por njerëz te cilëve dinjiteti dhe të drejtat e njeriut u janë shkelur. Përkujtim publik i viktimave është shprehje e drejtësisë dhe solidaritetit dhe është parë si mjet për të rritur ndërgjegjësimin dhe të edukojnë publikun e gjerë.

Ne llogarisim mbështetjen tuaj si parlamentarë për të njohur 22 Korrikun si Ditën Evropiane dhe për të marrë masa për të ulur krimin e urrejtjes.

_________________________

No Hate Speech Movement

www.nohatespeechmovement.org

Latest Signatures
6,270Vladislav PokrishkaJul 21, 2017
6,269Maksym KolomatskyiJul 21, 2017
6,268Mykola BohoslavetsJul 21, 2017
6,267Rina CakraniJul 21, 2017
6,266Muhammed SaadJul 20, 2017
6,265Tommaso ChiamparinoJul 20, 2017
6,264Ana OliveiraJul 18, 2017
6,263Doga OZKANJul 17, 2017
6,262Arne Johannes HolteJul 16, 2017
6,261Deniz CzeschJul 14, 2017
6,260rosa grootJul 14, 2017
6,259gregor blachJul 13, 2017
6,258ay yilJul 10, 2017
6,257Inga-Malin SimekJul 09, 2017
6,256Diana BabayanJul 09, 2017
6,255Miina MorkoJul 08, 2017
6,254Álvaro Manrique RobledoJul 06, 2017
6,253Arturo HullJul 06, 2017
6,252Sylvie Pasquier Lévy Jul 06, 2017
6,251Iliana PJul 06, 2017
6,250Zsolt SolymárJul 05, 2017
6,249GRUBER MélanieJul 05, 2017
6,248Mike FedidaJul 05, 2017
6,247Bernarda ferragamoJul 05, 2017
6,246Яна КудревскаяJul 04, 2017
6,245VANDERLEYDEN JOSIANNEJul 03, 2017
6,244Manu WietzelJul 03, 2017
6,243Lutgarde CREEMERSJul 03, 2017
6,242Anurag MohantyJul 01, 2017
6,241Ilhama GasimzadeJun 29, 2017
6,240Anastasiia KorotunJun 29, 2017
6,239Lindsey IJun 28, 2017
6,238ilas maraJun 28, 2017
6,237Brandi DingeyJun 23, 2017
6,236Jenni HeinonenJun 22, 2017
6,235Alvaro VichJun 22, 2017
6,234Eric PichonJun 22, 2017
6,233Philipp HasseJun 22, 2017
6,232Sebastian RiesJun 20, 2017
6,231Frank BaumeisterJun 19, 2017
6,230Andrei TrubceacJun 19, 2017
6,229Lisa Noor AridaJun 16, 2017
6,228Arleen PimentelJun 15, 2017
6,227MARIA GALANOPOULOUJun 14, 2017
6,226Jana FryJun 14, 2017
6,225Bernadett SzaboJun 12, 2017
6,224Elena MusatJun 11, 2017
6,223Alexia SynetouJun 11, 2017
6,222Jenny FennesyJun 10, 2017
6,221Guðni OddssonJun 10, 2017